Corona/Covid 19 aflysninger

Pga. af Corona/Covid 19 smittefare og regeringens lukning af arrangementer o.m.a. som vi finder ærgeligt, men desværre også nødvendigt og med vores statsministers og regeringens nyeste påbud om at store arrangementer forbydes til og med august måned, ser det ud til at hele sæsonen for så vidt må aflyses med undtagelse af Befæstningdagen på Vestvolden i Rødovre. Vores program nederst på denne side angiver de nuværende aflyste arrangementer og dem som vi ikke har hørt fra endnu, men desværre er vi ikke optimistiske omkring nogen af arrangementerne.

Præsentation

 Opdateret onsdag den 7. april 2020.

 Copyright på alle billeder. Venligst ret henvendelse via kontaktsiden. 

 

“Westfront 1916” er en uformel gruppe , etableret af ansatte og frivillige på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, men iøvrigt uden formel eller praktisk tilknytning hertil. Gruppen har medlemmer fordelt i det meste af landet ( sjovt nok undtaget sønderjylland ). Gruppen er dannet i sommeren 2013, med det formål at udbrede kendskabet til livet i skyttegravene på Vestfronten under 1. Verdenskrig 1914-18.

 

“Westfront 1916”´s mål er faghistorisk og pædagogisk. Gruppen anvender ingen aktive skydevåben (kun attrapper eller deaktiverede originalvåben), og viser ikke egentlig kamp. I stedet arbejdes der med alle sider af dagliglivet ved fronten, herunder naturligvis våbenkendskab og kampteknikker - men formidlet på fredelig, forsvarlig og pædagogisk vis.

 

“Westfront 1916” har ingen politiske eller ideologiske holdninger, heller ikke til fænomenet krig - hverken dengang eller nu (men synes generelt at 1. Verdenskrig var en rigtig dårlig idé!)

 

“Westfront 1916” rummer fortrinsvis preussiske fodfolk med udgangspunkt i 86. fusilierregiment Königen, hvor de fleste dansksindede sønderjyder ( nordslesvigere ) gjorde tjeneste, men de sidste par år har vi haft tilgang af både franske, engelske, amerikanske og russiske fodfolk, lige som vi tillige har en portugisisk reenactor. Gruppens formidlingsarbejde foregår på dansk, men kan dog også udføres på engelsk.

 

“Westfront 1916” tilstræber en værdig, men afslappet tilgang til sit emne - med respekt (og gerne humor), men ikke ærefrygt.

 


 

Hvad tilbyder vi

 Hvad tilbyder vi?

 Gruppen tilbyder selvstændig deltagelse i arrangementer og optrin, men optræder også gerne sammen med andre grupper, som del af større arrangementer, f.eks. ved udstillingsåbninger, filmpremierer, historiske markeder og lign.

 Vi kan bl.a. tilbyde et “militært modeshow”, hvor uniformer, udstyr og våben præsenteres på en fængende og medrivende måde, eller tableau´er fra hverdagen i løbegravene.

 Vi står endvidere til rådighed for TV- og filmoptagelser, og kan tilbyde historisk konsulentarbejde. Gruppen tæller bl.a. uddannede faghistorikere, og består af folk med årelang og bred erfaring med aktiv historisk formidling. Fokus er 100% på tilskuerens faglige, historiske og pædagogiske udbytte.

 Gruppen fokuserer på året 1916, fordi netop dette år er et “skæringspunkt”; her benyttes f.eks. de gamle pikkelhuer og de nye stålhjelme side om side, hvilket gør det muligt ikke blot at vise et øjebliksbillede, men at illustrere den rivende udvikling, der finder sted i krigens løb

Sæsonen 2020

Året 2019 er overstået og der har været masser af gode oplevelser. De sædvanlige arrangementer på historiske dage, Timewinder og Vestvolden har forløbet super god med masser af interesserede besøgende, ligesom gruppen har haft en lille finger med i TV optagelserne til DR´s Grænseland og den nye danske film Erna i krig.

I 2020 forventer vi endnu større deltagelse i forskellige arrangementer, hvor første selvfølgelig er Historiske dage den 21-22 marts, hvor vi stiller op med en stand.

Øvrige arrangementer i 2020 er foreløbig Garderhusarveteranerne arrangement i Næstved den 16. maj, Timewinder ved Hundested fra den 30. maj til 1. juni. Vestvolden i Rødovre fra den 13. - 14. juni. og vi forventer der dumper lidt flere ind senere på året.

  • Originalt foto af kavalleritræning

  • Original foto af tyske sygeplejersker.

  • Original foto fra vestfronten 1914.

Klage hyl og suk

Vi, undertegnede og Kaare Johannessen​ har måttet erkende, at oprettelse af denne gruppe både har været sjov, interessant og spændende, ligesom vi har fået en del nye venner, bekendte og gode kontakter og vi glæder os til fremtidige arrangementerne, både i Næstved, Sønderborg og til Classic military show i Finderup ved Viborg og mange andre steder. Men vi har også måtte erkende at fremskaffelse af effekter til gruppen, ikke kun tager tid, men så sandelig heller ikke er omkostningsfrit. Derfor vil vi gerne opfordre alle, der evt. kunne have interesse eller lyst til at sponsorere gruppen med effekter og andet, som man selv, familie eller bekendte skulle evt. have liggende og som kunne have interesse for os. Naturligvis alt militært, både udstyr, uniformer og diverse papirer og dokumenter, men vi er også interesserede i dagligdags fornødenheder som eksempelvis toilette sager, køkkengrej, medicinflasker og andet inden for hospitals og sanitetstjeneste. Hvis man ligger inde med noget, eller kender nogen der ligger inde med noget som man gerne vil af med til en seriøs gruppe, der vil formidle tingene så de kommer til deres ret, så er man mere end velkommen til at kontakte Kaare Johannesen eller John Brahtz.

  • Vores portugisiske soldat, korporal Jorge

  • Et angreb sættes ind

  • Vores sygeplejerske med sanitetshunden William

Westfront1916´s program 2018

Foreløbig program 2020. Der vil blive anført flere arrangementer, når planlægningen tillader det.

 

21. - 22. marts   : Historiske dage, Øksnehallen, København AFLYST

16. maj              : Garderhusar veteran træf, Næstved AFLYST

13. - 14. juni     : Krigshistorisk festival, Vestvolden, Rødovre AFLYST

27 juni              : Genforeningsarrangement, Zeppeliner museet, Tønder

7 - 9. aug.         : Timewinder ved Hundested. 

15 - 16. aug.      : Andelslandsbyen Nyvang, Skyttegravsområdet, Holbæk

27. september   : Københavns befæstningsdag, Vestvolden, Rødovre